Zúčastnite sa medzinárodnej olympiády z ruského jazyka v Moskve

23.02.2017 / Konkurzy » Mladež

Oddelenie medzinárodnej spolupráce Moskovskej štátnej Pedagogickej univerzity pozýva študentov stredných škôl, vysokoškolákov vzdelávacích inštitúcií vyššieho vzdelania, ktorí  študujú ruštinu ako cudzí jazyk, a ktorí sú občanmi krajín blízkeho i vzdialeného zahraničia, k účasti na Medzinárodnej olympiáde z ruštiny: “Ruský svet: symfónia jazyka a kultúry. ”

Výberové kolo sa koná v období od 15. 01. 2017 do 01.03.2017

Pre účasť v kvalifikačnej fáze je potrebné si pripraviť:

– ústnu správu v ruštine vo formáte videa a prezentovať sa po dobu až 2 minút.
– písomné eseje alebo príbeh  založený na maľbe ruského maliara alebo eseje na tému “Môj obľúbený ruský spisovateľ \ skladateľ \ režisér\ herec.”

Požiadavky ku obsahu videa:

vo vlastnej video prezentácii je potrebne sa  predstaviť; uviesť stáť a miesto štúdia a povedať za akým účelom študujete ruštinu.

V období od 1. do 10. marca 2017 porota určí víťaza kvalifikačného kola na účasť v hlavnej fáze olympiády v Moskve, ktorá sa bude konať v apríli 2017

Úlohy pre základnú fázu, ktorá sa bude konať v Moskovskej štátnej Pedagogickej univerzite (Moskva), zahŕňajú písomný test a ústnu správu na navrhnutú tému s využitím informačných a počítačových technológií.

Pre účasť v súťaži musíte sa zaregistrovať a podať žiadosť spolu s pripravenými úlohami pre výberové kolo do 1. marca 2017 na e-mailové adresy:

interlab@mgpu.ru, olymp@mgpu.ru.

Ďalšie informácie o požiadavkách na obsah a prihlášku si môžete stiahnuť tu stiahnuť tu.