Pozvánka na VI. Medzinárodný festival študentov v Bulharsku

10.06.2017 / Aktuality » Mladež

Fond „Russkij Mir“ a fond „Stabilný rozvoj Bulharska“ s podporou veľvyslanectva Ruskej federácie v Bulharsku aj tento rok usporiadajú Medzinárodný festival študentov učiacich sa ruský jazyk, ktorý sa bude konať v dňoch 11.- 16. septembra 2017 neďaleko bulharského mesta Varna.

K účasti sa pozývajú študenti, ktorí sa učia ruský jazyk a ovládajú ho na úrovni B1 až B2. Účastníkmi festivalu môžu byť všetky tímy jednotlivých európskych univerzít, ako aj združené tímy niekoľkých univerzít z jedného mesta. V tíme musí byť minimálne 5 študentov, študujúcich ruský jazyk, ktorí ho ovládajú na úrovni nie nižšej než B1, vo veku od 18 do 25 rokov a jeden vedúci tímu.

Každá delegácia by mala byť tímom vysielajúcim „na rovnakej vlne“ pripraveným zúčastniť sa na všetkých súťažiach a prezentáciách, a ktorá háji farby svojej univerzity, mesta a krajiny. Každý tím sa má predstaviť v súťažiach, ktoré bude hodnotiť medzinárodná porota bodovacím systémom. Predpokladaný program festivalu zahŕňa niekoľko súťaží venovaných literárnej tvorbe A. S. Puškina.

Všetky náklady na území Bulharska hradí hlavný organizátor podujatia, fond „Russkij mir“. Cestu na festival a spiatočnú cestu si účastníci festivalu zabezpečujú sami.

Prihlášky na festival sa prijímajú od 15. maja do 14 jula 2017. Vyplnený a odoslaný dotazník  účastníka je potvrdením jeho súhlasu s podmienkami festivalu. Je potrebné vypísať účastnícky dotazník, uviesť presné a úplné informácie a poslať ho organizačnému výboru festivalu elektronickou poštou na adresu: rogachkova@russkiymir.ru a info@slavfond.eu

Stiahnuť dotazník: anketa-2017

Videoreportáž.

Reportáž z minulých ročníkov festivalu.