Dedo Mráz a Snehulienka dorazili do hlavného mesta Slovenska!

21.12.2023 / Aktuality » Kultúra

Nový rok v ruskom dome

Novoročný sviatok organizoval Zväz Rusov v Bratislave.

15. januára sa Ruský dom opäť zaplnil detským smiechom! Aké pekné to bolo vidieť a počuť! Divadlo Omnibus uviedlo krátku hru Morozko. Bábiky v rukách úžasných hercov ožili a s nimi pre malých divákov ožila Zimná rozprávka. Deti boli zapojené do deja, ktorý bol každému známy, reagovali pohotovo a všetci spolu usilovne pomáhali Nastenke odpovedať na otázky Morozka. Sami vyšli na improvizované pódium a pomohli pri predstavení.
A potom sa objavila krásna Snehulienka, veselo spievala a tancovala. A, samozrejme, spolu so Snehulienkou deti a ich rodičia volali, volali a volali na Deda Mráza. A on konečne začul ako ho volajú a objavil sa v sále!
Dedo Mráz vymýšľal hry pre deti a ich aj povzbudzoval. A potom sa ukázalo, že Dedo Mráz je muzikálny: objavil sa pred publikom s akordeónom, začal hrať svoje obľúbené melódie a zábava nemala konca!
Sviatok mal veľký úspech!

Od Zväzu Rusov v Bratislave by som sa chcela poďakovať Ruskej ambasáde na Slovensku za nádherné darčeky pre deti, ako aj Nadácii Kultminor za finančnú podporu.

Marina Mattieligova, predsedníčka Zväzu Rusov v Bratislave