Prezentácia knihy „Sladká jahoda“, autorky Oľgy Goch

27.03.2024 / Aktuality »

 

16. marca sa v Ruskom stredisku vedy a kultúry v Bratislave a 19. marca na ZŠ na Drabovej ulici v Košiciach uskutočnila prezentácia novej knihy „Sladká jahoda“, ktorej autorkou je Oľga Goch, členka spol. Zväz Rusov na Slovensku. Stretnutie medzi autorom knihy a širokou verejnosťou malo veľký úspech. Kniha vyvolala u prítomných skutočný záujem. Olga Goch predstavila publiku hlavnú myšlienku vytvorenia príbehov obsiahnutých v knihe, všetkým sa podpísala a požiadala čitateľov, aby napísali o svojich dojmoch z knihy.
Kniha „Sladká jahoda“ rozpráva o osudoch žien z republík bývalého Sovietskeho zväzu, ktoré prišli na Slovensko v deväťdesiatych rokoch minulého storočia hľadať lepší život, ktoré sa tu vydali, no čelili obrovským ťažkostiam. Ako sa mladé dievčatá naučili byť silné, stali sa sebavedomými ženami, ako dobre odolali úderu osudu a ako sa stali šťastnými, to všetko rozpráva sedem príbehov knihy „Sladká jahoda“. Knihu vydalo vydavateľstvo Signis Banská Bystrica na objednávku občianskeho združenia Fonarik Martin s finančnou podporou Fondu KULTMINOR na podporu kultúry národnostných menšín.
Autor knihy a občianske združenie „Fonarik“ vyslovuje hlbokú vďaku všetkým účastníkom prezentácie za záujem a pomoc pri realizácii tohto podujatia.