Hokejisti Sbornej v Bratislave

13.05.2019 / Aktuality » Mladež

Ruský národný hokejový tím položil kvety na Slavíne k pamätníku padlých sovietskych vojakov v Bratislave.
Dňa 8. mája 2019 odletel ruský národný hokejový tím do Bratislavy, aby sa zúčastnil majstrovstiev sveta.
Ruské centrum Európskej nadácie pre slovanskú literatúru a kultúru v Bratislave zorganizovalo stretnutie mladých krajanov, ktorí hrajú hokej v slovenských športových školách s hráčmi ruského národného tímu.
Vzhľadom na veľkú zaneprázdnosť hráčov a ich prísny režim, bolo rozhodnuté spojiť toto stretnutie s akciou položenia kvetov na Slavíne na počesť Dňa víťazstva, naplánovanej na ďalší deň.
Ráno 9. mája, napriek dažďu a zlému počasiu, ruský národný hokejový tím položil kvety na pamätník Slavína sovietskym vojakom v Bratislave. Pred slávnostným obradom zneli hymny Ruska a Slovenska. Samotného ceremoniálu sa zúčastnili nielen športovci, štáb a zamestnanci tímu, ale aj krajania.
Kapitán ruského národného tímu Ilia Kovaľčuk povedal: “Toto je najvýznamnejší sviatok v našej krajine. Chcem zablahoželať a poďakovať všetkým veteránom a popriať im dobré zdravie.” Podporil ho vicekapitán tímu Alexander Ovečkin: “Vzdávame hold ľuďom, ktorí za nás bojovali, za krajinu,kde toľko ľudí zahynulo.”
Slávnostného obradu sa zúčastnili aj mladí hokejisti, deti ruských krajanov. Nespúšťali oči z celebrít. Oslovovali hráčov a dostali autogramy.
Hoci stretnutie s hokejistami bolo krátke, chlapci boli radi, že mali úzky kontakt so svojimi idolmi.