Súťaž „Moja krajina – moje Rusko“

04.12.2019 / Aktuality » Mladež

V pondelok 2. decembra sa v priestoroch Rady federácie Ruskej federácie štartovala nová 17. sezóna celoruskej súťaže „Moja krajina – moje Rusko“ – jeden z projektov prezidentskej platformy „Rusko – krajina príležitostí“. Súťaž každoročne spája desiatky tisíc mladých ľudí zo všetkých ruských regiónov. Projekt sa realizuje s podporou Ministerstva vedy a vysokoškolského vzdelávania Ruskej federácie.
Minister vedy a vysokoškolského vzdelávania Ruskej federácie Michail Kotyukov poznamenal, že v dvadsiatich nomináciách súťaže boli stanovené najdôležitejšie zložky ruských národných rozvojových priorít: otázky vzdelávania, zdravotníctva, životného prostredia, rozvoja materinských jazykov a informačných technológií, rozvoja miest a dedín: „Dúfame, že sa objaví v rámci projektu, bude implementovaný a bude sa ďalej rozvíjať pri implementácii národných projektov Ruska. Minister oznámil, že súťaž do roku 2020 otvára účastníkom veľa nových príležitostí: „Predstavujeme niekoľko špeciálnych nominácií. Jedna z nich – „Mestá ktoré sú partnerskými mestami miest v našej krajine“ – pre našich krajanov, ktorí žijú v iných štátoch. Realizujeme federálny projekt na podporu exportu ruského vzdelávania, naše univerzity sú na medzinárodnom trhu so vzdelávacími službami viditeľnejšie, stále viac zahraničných študentov volí Rusko pre vysokoškolské vzdelávanie. Je dôležité, aby sa mestá, v ktorých budú študenti študovať sa zlepšovali a spĺňali najvyššie medzinárodné štandardy, aby bolo pohodlné žiť v Rusku, “zdôraznil Michail Kotyukov.
Hlavné etapy XVII. Ročníka súťaže:
• 2. december 2019 – 24. februára 2020 – prijímanie žiadostí o účasť v súťaži;
• 25. februára – 1. apríla 2020 – korešpondenčné preskúmanie projektov a identifikácia účastníkov osobnej fáze;
• 1. apríla – 6. júna 2020 – celodenná súťaž pre účastníkov starších ako 18 rokov;
• 3. – 6. júna 2020 – odmeňovanie autorov najlepších projektov (víťazov) na Medzinárodnom ekonomickom fóre v Petrohrade.
Na jeseň roku 2020 sa v rámci tematickej súťaže v Medzinárodnom detskom centre Artek sa uskutoční súťaž účastníkov a odmeňovanie víťazov mladších ako 18 rokov.

Pravidlá XVII. Celoruskej súťaže „Moja krajina je moje Rusko“ pravidlá súťaže