Program podujatí venovaných Medzinárodnému dňu pamätí holokaustu

27.01.2020 / Aktuality » Dokumenty

RCVK v Bratislave spolu s Múzeum holokaustu v Seredi realizuje program podujatí venovaných Medzinárodnému dňu pamätí holokaustu. 27. januára o 17:00, v múzeu otvárame výstavu fotografií o holokauste: Zničenie. Oslobodenie. Spása. Výstava bude prístupná verejnosti do 12. marca.
V stredu 29. januára o 11:00 na rovnakom mieste v Múzeu holokaustu v Seredi sa v ruskom jazyku uvedie nový dokumentárny film „Trawniki alebo škola katov“ so slovenskými titulkami. Film rozpráva príbeh o vytvorení výcvikového tábora SS z osobnej iniciatívy Heinricha Himmlera v roku 1941 v poľskom meste Trawniki, v ktorom boli vyškolení budúci strážcovia a kati pre tábory smrti nacistov z radov dobrovoľných spolupracovníkov.
Film získal 2 nominácie (najlepší dokument a najlepší film) na 19. medzinárodnom filmovom festivale v Miláne a nomináciu (najlepší dokument) na Medzinárodnom filmovom festivale v Soči (rusko-britský festival).
Po pozeraní filmu sa uskutoční rozhovor s jedným z tvorcov, scenáristom a filmovým režisérom Edwardom Staroselským (USA)

pozvanka