Pamätný sad

22.04.2020 / Aktuality » Deň Víťazstva

Pamätný sad je medzinárodná akcia, ktorej cieľom je uctenie si pamiatky padlých spoluobčanov v rokoch 1941-1945. Spoločne vysadíme 27 miliónov stromov na pamiatku 27 miliónov Hrdinov!

Vzhľadom na silnejúce bezpečnostné opatrenia je v mnohých krajinách spomienková akcia Pamätný sad dočasne prispôsobená na podporu zlepšenia epidemiologickej situácie. Masové podujatia sadenia stromov sú odložené na neskôr. Zároveň však všetci, ktorí sa nachádzajú v karanténe, budú mať možnosť podieľať sa na tejto medzinárodnej iniciatíve v novom formáte.

Konkrétne tým, ktorí bývajú v rodinnom dome, organizátori podujatia ponúkajú možnosť zasadiť stromček na svojom pozemku a podporiť akciu na sociálnych sieťach s hashtagmi #MemorialGarden a #StayHome. Od 9. apríla bola na oficiálnej webovej stránke akcie memorialgarden.ru vytvorená funkcia, ktorá umožňuje zadať vaše súradnice s vysadeným stromčekom na interaktívnej mape.

Okrem zdieľania fotografií sa účastníci môžu na sociálnych sieťach podeliť o životné príbehy, ktoré rozprávajú o hrdinstvách svojich rodinných príslušníkov a blízkych počas vojny.

„Nech sa táto akcia stane pozitívnym flashmobom, vďaka ktorému budú spomienkové podujatia pokračovať aj napriek súčasnej situácii!“

Podrobnejšie informácie o akcii: https://садпамяти2020.рф

Pripomíname, že akcia potrvá do 22. júna