Výzva Svetovej koordinačnej rady ruských krajanov ku všetkým krajanom

02.05.2020 / Aktuality » Deň Víťazstva

Nesmrteľný pluk – bez hraníc

Na pozadí karanténnych obmedzení spôsobených šírením koronavírusu počúvame čoraz častejšie rozhovory o nemožnosti organizovania kampaní venovaných Veľkému Víťazstvu a stále častejšie sa hovorí o „zbytočnosti“ oslavovať Deň Víťazstva počas besnenia pandémie. Víťazstvo našich dedkov – teraz aj naše, moje víťazstvo – nám však nemôžu vziať ani pomocou vírusu, ani pod strachom finančnej a hospodárskej krízy, ani žiadnymi reštriktívnymi opatreniami. Je v srdci každého obyvateľa Ruska a krajana. Nás nemôžu zmiasť, zastrašiť, hrdinskú históriu našej vlasti nemožno zmeniť vírusom.
Po celom svete krajania pripravili tisíce hromadných akcií. Plánovali ich a venovali 75. výročiu Víťazstva vo Veľkej vlasteneckej vojne v rokoch 1941-1945. V priebehu niekoľkých rokov pôsobili v desiatkach krajín na celom svete ako iniciátori, organizátori a účastníci pochodov nesmrteľného pluku.
Ak nie je možné usporiadať pochod „Nesmrteľný pluk“ na uliciach tohto roku, roku Spomienok a slávy, uskutočníme online kampaň „Nesmrteľný pluk – bez hraníc!“. pod heslom „Naše víťazstvo je moja história“ / „Moja história“.
Počas akcie, s využitím všetkých sociálnych sietí a stránok prístupných každému krajanovi v krajine jeho pobytu, uverejníme príspevky s fotografiami našich príbuzných a príbehmi o ich účasti na bitvách Veľkej vlasteneckej vojny, v partizánskych jednotkách a nelegálnych skupinách, hrdinskej pracovitej obetavosti v zázemí. Použijeme maximálny počet skupín, stránok, stránok vrátane tých, ktoré sa venujú kampani nesmrteľného pluku, činnosti organizácií krajanov a ich koordinačných rád, vlastných účtov, stránok, blogov, ako aj nových vytvorením ich venovaním tejto online kampani, ktorá by mala pokryť všetky štruktúry svetového hnutia krajanov.
Nie koronavírusová pandémia, ale Deň víťazstva – 9. mája – by sa mal tento rok stať kľúčovou udalosťou našej modernej spoločnej histórie.
A potom každý z nás s čistým svedomím povie 9. mája 2020 a bude sa opakovať v nasledujúcich rokoch a odovzdá svoju hrdosť našim deťom, vnúčatám a pravnúčatám: toto je moja história, toto je moje veľké víťazstvo!

Víťazstvo nám neodňať!
Toto je moja história.
Toto je moje veľké víťazstvo.
Naše víťazstvo je moja história.
Nesmrteľný pluk – bez hraníc.