Online maratón pod názvom “Čítame Vasilija Ťorkina”

26.05.2020 / Aktuality » Deň Víťazstva

Pri príležitosti 110. výročia narodenia ruského básnika, prozaika, novinára a mimoriadneho spravodajcu Alexandra Trifonoviča Tvardovského vyhlasuje Ruské centrum vedy a kultúry v Bratislave od 1. do 15. júla online maratón pod názvom Čítame Vasilija Ťorkina.

Poéma Vasilij Ťorkin je poetickou kronikou Veľkej vlasteneckej vojny, ktorej ústredným hrdinom je obyčajný vojak, nebojácny a nestrácajúci zmysel pre humor. Tvardovský píše dielo „pre front, pre víťazstvo“, čím spravil svojho hrdinu nesmrteľným. Ťorkin prispel k Víťazstvu; vojaci v zákopoch Veľkej vlasteneckej vojny netrpezlivo čakali na nové kapitoly poémy, vďaka ktorej získali „neúnavného, jednoduchého a verného kamaráta“.

Pozývame všetkých záujemcov, ktorí by sa chceli zúčastniť na tomto podujatí, aby podali prihlášku na emailovú adresu RCVK v Bratislave
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.” target=”_blank” rel=”noreferrer noopener”>rus.kult.centrum@stonline.sk  alebo prostredníctvom telefónu (+421 2) 526 25981.
V prihláške treba uviesť meno, priezvisko, vek, bydlisko a emailovú adresu účastníka. Odpoveďou pre účastníka bude zaslanie úryvku z diela, ktorý bude treba predniesť (3-4 minúty), nahrať video a poslať na emailovú adresu organizátorov.

Videonahrávku si môžete urobiť aj priamo v centre RCVK, na adrese: ulica Fraňa Kráľa č. 2, 81105 Bratislava.

Prihlášky prijímame do 15. júna. Obmedzenia ohľadom veku účastníkov nie sú, prihlášky môžu byť kolektívne. Nahrávka vystúpenia bude uverejnená na kanáloch RCVK.