Oslava 75. výročia víťazstva vo Veľkej vlasteneckej vojne v Bratislave

27.07.2020 / Aktuality » Deň Víťazstva

Konečne aj pre nás nastal Deň víťazstva! A aj stretli sme sa! Prvýkrát v tomto roku! Ťažký čas pre nás veľa zmenil, ale čo je najdôležitejšie, nezmenili sme sa! A hneď ako to bolo možné, všetci sme prišli vzdať hold pamäti našim hrdinov!
26.7. 2020 sme usporiadali sviatok venovaný 75. výročiu Dňa víťazstva! Boli sme v napätí, že nikto nepríde, že sa ľudia boja vírusu, ale všetci prišli! A nikto sa nebál! A to je hlavné!
Pripravili sme skvelý koncert: detské básne, balady Roberta Roždestvenského, piesne slovenskej komornej umelkyne a gitaristky Evy Golovkovej, piesne Mariny Mattieligovej, Valérie Melnikovej, videozáznamy vojnových piesní a samozrejme spoločné vystúpenie zaspievanie vojnových piesní s klaviristkou Tamarou Osipovou-Vasilyevou. Naši vynikajúci technickí majstri Alexander Pivovarov a Igor Jurečka urobili všetko pre to, aby sme mali vynikajúci zvuk a kvalitný záznam videa.
V tento deň 26.7. Všetky Anny oslávili svoje meniny. V hale sme mali tri krásne Annuški, ktorým sme s radosťou zablahoželali k meninám.
A na našu oslavu prišli aj slovenskí Noční vlci, skvelí chlapci z obce Rišňovce. Nachádza sa tu múzeum Kutuzova. Sľúbili sme im, že určite navštívime múzeum a navštívime aj ich.
A ako bez pohostenia? Lahodné palacinky, koláče, zákusky – všetkým chutili všetko!
Sme vďační za pomoc pri organizovaní akcie v Ruskom centre pre vedu a kultúru v Bratislave a Fondu na podporu kultúry národnostných menšín “Kultminor”.
Marina Mattieligova – predsedníčka Zväzu Rusov v Bratislave