Festivalová porota X. medzinárodného festivalu „Ruská pieseň nad Dunajom“

21.08.2021 / Aktuality » Ruská pieseň

Vážení účastníci a priatelia festivalu!

Ďakujem veľmi pekne za vašu oddanosť a podporu! Nie, nie, nie sme stratení, práve naopak. Išli sme tak hlboko do práce na príprave a implementácii, že sme nestihli poslať správy … Naozaj chceme, aby sa odložené finálové kolo tento rok uskutočnilo na najvyššej úrovni. A sviatok ruskej piesne sme spolu s vami oslávili v Ružomberku 17.-18. septembra 2021.
Teraz pozornosť! Vstupujeme do finále!

Pripomíname, že organizačný výbor sa rozhodol uskutočniť ďalšie kvalifikačné kolo, pretože sme v priebehu roka dostali mnoho žiadostí o účasť. A teraz vyhlasujeme kvalifikačné kolo X. medzinárodného festivalu „Ruská pieseň nad Dunajom“ za ukončené. Všetky príspevky a príspevky boli predložené nezávislej porote. Festivalová porota sa rozšírila aj na medzinárodnej úrovni. Teraz v nej pracujú kultúrne osobnosti z Ruska, Slovenska a Česka.
Je načase vám predstaviť jej zloženie:

– Zuzana Kadlečková Pilnerová / Česká republika / – predseda poroty – šéfdirigentka zboru Slovenského národného divadla, laureátka medzinárodných súťaží (Internationale Sommerakademie PragWienBudapest, Summa Cum Laude, Sbormistr Junior atď.). Spolupracuje s poprednými divadlami v Európe. Je členom autoritatívnej poroty mnohých medzinárodných súťaží a festivalov.

– Roman Krško / Slovensko / – očarujúci barytonista, sólista Slovenského národného divadla. Diváci opery sa zamilovali nielen na Slovensku, ale aj ďaleko za jeho hranicami (Národná opera v Budapešti, vo Švajčiarsku na opernom festivale Rheinsberg a podobne). Jedným zo zakladateľov súboru Ovsepianovcov.

– Vladimir Streľcov / Rusko / – absolvent inštitútu. M.M. Ippolitova-Ivanova. Moskva. Rusko. 17 rokov bol výtvarníkom Operného divadla Moskovská Nová. V súčasnosti je výtvarníkom Slovenského národného divadla, trénerom ruského jazyka v koncertnom oddelení Staatsoper, vokálnym a hereckým učiteľom. Laureát rôznych súťaží. Na turné cestoval do viac ako 9 krajín.

– Boris Ziganšin je členom Zväzu skladateľov Ruska, členom piesňovej komisie Zväzu moskovských skladateľov, tajomníkom Folklórnej akadémie festivalu študentského umenia Festos. Vedúci korepetítor oddelenia ľudového spevu Štátneho hudobno -pedagogického ústavu pomenovaného po M.M. Ippolitova-Ivanova

– Natalia Pashkova je interpretkou románov, klasiky, operety a ľudových piesní. Absolvent Ruskej akadémie hudby Gnessin. Odborný asistent Katedry ľudového spevu Štátneho hudobného a pedagogického ústavu pomenovaný po M.M. Ippolitova-Ivanova

– Viktor Miňajev – scenárista, redaktor a filmový kritik, člen Únie novinárov Ruska, poradca rektora Moskovského štátneho hudobného a pedagogického inštitútu pomenovaného podľa V.I. Ippolitova-Ivanova o medzinárodných vzťahoch a koncertných aktivitách

– Sergej Uljev – spisovateľ, scenárista, dramatik, vedúci koncertného a vydavateľského oddelenia Štátneho hudobného a pedagogického ústavu pomenovaného po M. M. Ippolitova-Ivanova.
Autor a učiteľ kurzu: „5 JEDNODUCHÝCH TAJOMSTIEV KRÁSNEHO SPIEVANIA“ na fakulte pokročilého vzdelávania.
Člen Únie novinárov Ruska.

– Alexey Petrukhin – zakladateľ, sólista skupiny Gubernia, herec Hudobného divadla a Moskovského operetného divadla, bývalý sólista Štátneho akademického ruského ľudového zboru pomenovaný po M.E. Pyatnitskom “, účastník televízneho programu„ Hlas “, absolvent Ruskej akadémie hudby pomenovaných po Gnessinových

Všetkým zúčastneným držíme palce a prajeme veľa šťastia!