Štvorlístok na nový rok

29.12.2022 / Aktuality » Mladež

Pred koncom roku pozvala krajanská organizácia v Nitre divadelnú skupinu z Martina, ktorá vystúpila v divadelnej rozprávke „Štvorlístok“. Divadelníci naposledy vystupovali s danou rozprávkou Olgy Goch pred pol rokom v Martine s veľkým úspechom. Po dohode s pani Marinou Halajiovou sa presunula celá divadelná skupina do Alekšinc pri Nitre. Všetci sme sa tešili na stretnutie s deťmi, pred ktorými sme mali hrať našu divadelnú rozprávku. Rozprávka je o tom, ako štyri sestričky zachránia svoj krásny sad pre zničením chamtivým kupcom. Počas hry deti uvideli ako priateľstvo, spolupráca a láska k svojej zemi premohli zlo, ktoré chcelo zničiť ich sad. Divadelníkov po hre, ktorých hrali hlavne deti, boli odmenení spontánnym potleskom.
Po divadelnej hre prišla do sály Snehulienka, ktorá spoločne s deťmi pozvala deda Mráza. Dedo Mráz bol privítaný deťmi. Všetci chceli ukázať aké poznajú básničky, pesničky, vedia hrať na klavíry, lúštiť hádanky. Dedo Mráz odmenil prítomné deti sladkými darčekmi a knižkami. Na konci slávnosti sa všetci chceli odfotografovať s dedom Mrázom a Snehulienkou.
Chcem týmto poďakovať organizátorom hlavne pani Halajiovej za krásny spoločne prežitý večer plný kladných emócií a veselých detských úsmevov.
Projekt bol podporený Fondom na podporu kultúry národnostných menšín.
Autor Valerij Hoč