Medzinárodné projekty Asociácie detského výtvarného umenia «LUKÁŠ»

03.02.2017 / Aktuality » Kultúra

Asociácia detského výtvarného umenia «LUKÁŠ» je medzinárodne občianske združenie detí, ich rodičov a umelcov.
Od apríla 2016 združenie vykonáva rôzne charitatívne činnosti zamerané na rozvoj a zlepšenie detského výtvarného prejavu, zoznámenie s ruskou kultúru, jazykom a ich podporou v zahraničí.
V rámci projektov združenie spolupracuje so zahraničnými partnermi.

Od mája 2016 je naším partnerom taliansky zväz “Aj colori per la pace” (Všetky farby dúhy pre mier), ktorá organizuje významné výstavy detských kresieb po celom svete.
Do projektu už sa zapojili 87 krajín.
Vďaka úzkej spolupráci s Asociáciou “Aj Colori per la tempom” spolu s medzinárodným umeleckým projektom “Anjel mieru” vznikol nový projekt “Medzinárodný detský kalendár” Angels of Peace “, ktorý štartoval 13. decembra 2016. Za necelých 1,5 mesiacov, on pritiahol pozornosť  dohromady 14 krajín. Partnerstvo s Asociáciou ruského dobročinného fondu “Misie”, nám umožňuje poskytnúť príležitosť deťom zo 47 detských domovov v Rusku sa zúčastniť na tvorbe Medzinárodného detského kalendára “Angels of Peace” a ich kresby uvidia svet.

Jedným z ďalších projektov je organizovanie výstav v európskych metropolách, medzinárodného umeleckého projektu “Angel of Peace”, ktorý bol predstavený v Českej republike 14. januára 2017. Prezentácia získal široký ohlas nielen medzi ruskými, ale aj zahraničnými divákmi. V deň zahájenia výstavu navštívilo viac ako 500 ľudí. Akcie sa zúčastnilo umelci, autormi obrazov a rodiny s deťmi zo 6 krajín.
Udalosť bola široko osvetlená v médiách a sociálnych sieťach, najmä na stránkach nášho medzinárodného sprievodcu «Svet pre deti»

Ak sa chcete zúčastniť projektu nájdete nižšie dotazník a adresu pre odoslanie kresieb:
angels