Prihlášky na účasť v medzinárodnom detskom projekte Nuclear Kids 2023 sú otvorené!

24.04.2023 / Aktuality » Mladež

Nuclear Kids in Hungary je každoročný detský kreatívny projekt pre rusky hovoriace deti žijúce v Maďarsku a iných európskych krajinách.

Účastníci projektu sa v lete zídu na tej istej základni v Maďarsku a na dva týždne nacvičujú pod vedením profesionálnych mentorov hudobné vystúpenie. Tento rok projekt spája deti už po tretíkrát.

Do projektu sú pozvané kreatívne deti vo veku 11 až 16 rokov.

Ako sa prihlásiť?
Musíte nahrať video, v ktorom:

Jasne uveďte svoje celé meno, plný počet rokov a mesto bydliska;
zaspievajte pieseň v ruštine a/alebo v cudzom jazyku;
Recitujte poéziu, prózu;
Zatancujte pripravenú tanečnú pasáž v hudobnom doprovode.
Dĺžka videa by nemala presiahnuť 5-6 minút.

Je potrebné zvoliť aspoň 2 smery z 3 (spev, choreografia, herecké schopnosti)

Ďalej musíte poslať videoprihlášku a účastnícky dotazník vyplnením formulára:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeYV0hlSuaR6xpo8hE0Ki_izapQQeDcCHO9V9Q_DSVzfnmgCA/viewform?usp=sf_link
Po odoslaní materiálov by ste mali dostať potvrdzujúci list e-mailom (ak takýto list nedostanete, skontrolujte si priečinok Spam).

Napriek tomu, že výbery prebiehajú do 30. apríla, dôrazne vás žiadame, aby ste svoje prihlášky zaslali vopred. Na všetky vaše otázky sme pripravení odpovedať e-mailom:
Joy.Joy.Budapest@gmail.com
alebo telefonicky: +36309426379 (Viber, WhatsApp).

Nuclear Kids
Nuclear Kids je projekt, ktorý bol spustený v roku 2015 v Maďarsku s cieľom zlepšiť vzdelanostnú úroveň detí v oblasti jadrovej energetiky. Projekt vznikol s podporou Atómovej elektrárne Paks, ktorá je najväčšou jadrovou elektrárňou v Maďarsku.

Hlavnou myšlienkou projektu je, aby sa deti v praxi získali vedomostí o jadrovej energii a jej uplatnenie v rôznych oblastiach života. Na to boli vytvorené špeciálne vzdelávacie programy, ktoré sa realizujú v rámci školského vzdelávania.

Deti môžu navštíviť jadrovú elektráreň, kde majú možnosť zoznámiť sa s technológiami výroby elektriny, ako aj spoznať bezpečnostné opatrenia pri práci s rádioaktívnymi materiálmi. Môžu sa tiež zúčastniť rôznych experimentov a laboratórnych prác, ktoré im pomáhajú lepšie pochopiť princípy jadrovej energie.

Jedným z hlavných cieľov projektu je pritiahnuť pozornosť detí k technickým vedám a technológiám, ako aj rozvíjať ich záujem o vedecký výskum. Je to dôležité najmä v čase, keď mnohé krajiny čelia nedostatku kvalifikovaných odborníkov v oblasti vedy a techniky.

Projekt Nuclear Kids si už získal uznanie v Maďarsku aj v zahraničí. Bol nominovaný na medzinárodnú cenu za vzdelávanie Global Teacher Prize a získal aj podporu Európskej únie.

Projekt Nuclear Kids je príkladom úspešnej realizácie myšlienky vzdelávania detí v oblasti jadrovej energetiky. Pomáha deťom nielen lepšie porozumieť tejto zložitej téme, ale podnecuje aj ich záujem o vedu a techniku.