Projekt “Ruština bez hraníc-2018” v Martine

23.11.2018 / Aktuality » Fotoalbum

22. novembra 2018 v Junior Hoteli Piatrová občianske združenie RUSLANA pripravilo podujatie, ktoré poskytlo príležitosť na neformálnu komunikáciu medzi študentmi a žiakmi, ktorí sa učia ruštinu s rodenými nositeľmi tohto jazyka. V príjemnej atmosfére sa viedol dobrý dialóg, v ktorom sa slovenskí študenti naučili veľa užitočných informácií o Rusku, ruskej kultúre a ruštine. Po podujatí sa všetci študenti zúčastnili na kultúrnom programe, ktorý pripravila Ruslana.

Zúčastnení učitelia napísali recenzie, ako sa im podujatie páčilo.

Váš projekt Rusky bez hraníc oslovil mňa, aj mojich študentov. Dozvedeli sme sa o možnostiach využitia ruského jazyka, o prehliadkach hovoreného ruského slova, súťažiach, možnostiach navštíviť krajinu, či v Rusku študovať. Myslím, že študentov ste motivovali k tomu, aby učenie jazyka nebrali len ako povinnosť, ale aj ako možnosť reálne jazyk používať a dohovoriť sa ním. Zábavné hľadanie slov ich tiež zaujalo a ocenili pozitívne aj kultúrny program. Pochopili, že na sebe musia viac pracovať, aby boli schopní jazyku rozumieť a aktívne ho používať.
Ďakujeme. Teším sa na ďalšiu spoluprácu, projekty a akcie.
S pozdravom, Vladimíra Damková, Gymnázium Viliama Paulinyho-Tótha, Martin

Ďakujem veľmi pekne za prezentáciu. Budeme radi, ak sa vám podarí pokračovať v projekte s orientáciou na žiakov a študentov. naši boli veľmi spokojní a správne nabudení .
Ďakujeme Tebe a všetkým spoluorganizátorom.
Osobitná vďaka za nádherný kultúrny program.
Vlasta Kubizňová, GJL Martin

Skvelá akcia motivujúca k učeniu sa ruského jazyka. Informácie od kompetentných vyvracajúce súčasné trendy antiruskej propagandy, informácie o možnosti štúdia v Rusku na svetových univerzitách, o kultúre a mnoho iného. Gratulujem k zvolenej forme, ktorá bola zábavná a poučná zároveň. Bravó! Ďakujem aj za dcéru.
Vierka Barbuščáková, ZŠ Turčianske Kľačany.

Vďaka všetkým organizátorom za zaujímavý večer. Ja a všetky moje deti si to užili. Bola to zábava. Kviz bol veľmi zaujímavý. Veľká vďaka. Mária Šuhajová

Viac fotografií s podujatia najdete tu