„Žijem na Slovensku“ – rozhlasový program o živote našich krajanov.

21.01.2021 / Aktuality » Žijem na Slovensku

Rozhlasový program „Žijem na Slovensku“
Od roku 2018 sa z iniciatívy Veľvyslanectva Ruskej federácie na Slovensku a Zväzu Rusov na Slovensku začal mesačný rozhlasový program „Žijem na Slovensku“ o živote krajanov v rámci Radio Slovakia International. Tento štátny rozhlas, ktorý vznikol v roku 1993, vysiela reportáže rádia v mnohých jazykoch: slovenčine, angličtine, francúzštine, nemčine, španielčine a ruštine. Ruské vydanie je považované za jedno z najsilnejších a najprofesionálnejších. Zástupcovia „Zväzu Rusov na Slovensku“ v programe „Žijem na Slovensku“ vyzdvihujú hlavné udalosti v živote krajanov na Slovensku v oblasti kultúry, histórie, vzdelávania, učenia sa ruského jazyka, úspechy, významné udalosti, oznamy o akciách a oslavách. Toto je nový informačný zdroj o krajanoch na Slovensku pre všetkých, podporuje ho Oddelenie zahraničných ekonomických a medzinárodných vzťahov mesta Moskva.

Program „Žijem na Slovensku“ sa vysiela každý posledný štvrtok v mesiaci v štátnom rozhlase Slovenskej republiky. Výkonnou redaktorkou, novinárkou a rozhlasovou moderátorkou je Natalya Yadryshnikova.

Náš program v ruštine „Žijem na Slovensku“ nájdete na webovej stránke Zväzu Rusov na Slovensku www.zvazrusov.sk v samostatnej sekcii.
Môžete si vypočuť vysielanie Radio Slovakia International:
– na FM v Bratislave: frekvencia: 98,9 MHz,

– na internete: https://rsi.rtvs.sk – živé vysielanie,

https://rsi.rtvs.sk/russkiy – stránka ruského vydania rozhlasu

https://www.rtvs.sk/radio/archiv – programový archív

/http://ru.rsi.rtvs.sk/peredaci – archív prenosov ruského vydania

– na mobilnom telefóne: iRádio RTVS: http://aplikacie.rtvs.sk/

Rádio relácie Žijem na Slovensku