Súťaž „Prémia mieru“

14.08.2019 / Aktuality » Olympiáda

od 1. augusta do 14. novembra sa prijímajú sa žiadosti o účasť v súťaži „Prémia mieru“
V novembri 2019 sa v Petrohrade s informačnou podporou Rossotrudničestva bude konať ôsmy ročník medzinárodného udeľovania cien za mier a za dobré skutky pre obyvateľov Ruska a krajanov žijúcich v zahraničí.
«Prémia mieru» je každoročná súťaž určená na identifikáciu ľudí, ktorých aktívny životný štýl prináša idey dobra a mieru, udeľované za najvýraznejšie veci v oblasti verejných iniciatív, dobrovoľníctva, charity a iných aktivít v prospech spoločnosti.
Hlavným cieľom akcie je povzbudiť súčasných hrdinov medzi obyvateľmi Ruska a krajanmi žijúcimi v zahraničí. Zoznam nominácií je pomerne rozsiahly a do súťaže sa môže prihlásiť ako jedna osoba tak aj celý tím. Od 1. augusta do 12. septembra môže každý, kto má záujem a vek 14 a viac rokov, požiadať o cenovú ponuku na týchto webových stránkach (премиямира.мы-мир.рф) v týchto kategóriách:
„Dobrá správa“ – cena sa udeľuje za oznamovanie dobrých a pozitívnych skutkov ruských občanov;
„Neustály pohyb vpred“ – cena sa udeľuje lídrom charitatívnych a verejných organizácií, aktivistom;
„Zdravá iniciatíva“ – cena sa udeľuje aktivistom za popularizáciu alebo vytváranie projektov týkajúcich sa zlepšovania zdravia a kvality života;
„Napriek-tomu“ – cena sa udeľuje ľuďom s obmedzeniami fyzického zdravia, ktorí sú aktívni v službách spoločnosti, pričom na svojom príklade dokazujú možnosť nemožného;
„Zodpovednosť za životné prostredie“ – cena sa udeľuje za realizáciu projektov v oblasti ochrany životného prostredia krajiny;
„Dobrý tím“ – cena sa udeľuje tímom zapojeným do korporatívneho dobrovoľníctva;
„Hrdinský čin“ – cena sa udeľuje ľuďom, ktorí sa dopustili ušľachtilých činov.
Víťazmi ceny boli v rôznych obdobiach: Eduard Chiľ, sovietsky a ruský popový spevák (2012 posmrtne) za jeho prínos k umeniu a pozitívnej kreativite; Nikolaj Belyaev, jeden z posledných účastníkov dobytia Reichstagu verejná osobnosť (2015) v nominácii „Hrdinský čin“; Michail Astashov, majster športu Ruska v športe osôb s poruchami pohybového ústrojenstva, viacnásobný majster a víťaz etáp ruského pohára v paratriathlone (2017) v nominácii “Cena ľudu”; a mnoho ďalších.
Súťaž sa koná v niekoľkých etapách:
1. Zber žiadostí do 1. septembra 2019.
2. Výber semifinalistov od 10. septembra do 1. októbra 2019. Organizačný výbor cien vyberie do semifinále súťaže – až do 20% z celkového počtu prihlášok. Organizačný výbor kontroluje žiadosti z hľadiska úplnosti opisu, presnosti poskytnutých informácií, relevantnosti a významu.
3. Výber finalistov Od 1. októbra do 15. októbra 2019. Rada expertov vyberie 70 finalistov cien.
4. Hlasovanie od 16. októbra do 14. novembra 2019. Hlasovanie medzi 70 finalistami o cenu v nominácii na „Ľudová cena“. Meno víťaza bude vyhlásené pri slávnostnom odovzdávaní cien.
5. Udeľovanie cien v novembri 2019 (Petrohrad).
Organizátorom podujatia je Celoruská mládežnícka občianska organizácia “MIR” (“Mládež – iniciatíva – rozvoj”).
Môžete podať prihlášku a zoznámiť sa s podmienkami súťaže na webovej stránke премиямира.мы-мир.рф.