Otvára sa výberové konanie pre účasť na programe „Medzinárodná zmena – Mosty priateľstva “

15.02.2020 / Aktuality » Mladež

Dobrý deň, milí priatelia a milí kolegovia!

Informujeme vás o otvorení súťažného výberu pre účasť v programe „Medzinárodná zmena„ Mosty priateľstva “, ktorý sa uskutoční 17.júla – 7. augusta 2020 v Celoruskom detskom centre ” Orlyonok “.
Cieľom programu je rozvíjať a udržiavať medzikultúrnu komunikáciu medzi predstaviteľmi rôznych národností, formovanie a rozvoj tolerantného postoja k charakteristikám iných národov, rozvoj morálnych vlastností mladistvých.
V priebehu rokov realizujeme medzinárodné programy zamerané na vzdelávanie v oblasti trvalo udržateľného rozvoja, mieru a ľudských práv, medzikultúrnu odbornú prípravu a posilnenie dialógu medzi mladými ľuďmi z rôznych krajín. Pozoruhodným príkladom takýchto programov sú medzinárodné zmeny a festivaly, ktoré každoročne spájajú mladých ľudí z celého sveta a poskytujú im príležitosť podeliť sa o kultúrne úspechy svojich krajín.
S cieľom pokračovať v rozvoji medzinárodných vzťahov na ôsmej zmene (17. júla – 7. augusta) v roku 2020 sa v ruskom detskom centre „Orlyonok“ uskutoční medzinárodné stretnutie detí z celého sveta.
Pozývame vás na účasť v súťaži o účasť v programe „Medzinárodná zmena – Mosty priateľstva “ 2020.

Účastníkmi súťaže sú tínedžeri vo veku 11 – 16 rokov (vrátane), občania zahraničných krajín a krajania žijúci v zahraničí zo vzdelávacích organizáciách – členovia Medzinárodného spoločenstva táborov, ako aj účastníci občianskych združení detí a mládeže a organizácie z cudzích krajín, ktoré majú záujem o ruskú históriu, kultúru a štúdium ruského jazyka. Jazykmi súťažného výberu sú ruština a angličtina. Prihlášku do súťaže podáva vzdelávacia organizácia, ktorá zasiela tím pozostávajúci z 2 až 3 tínedžerov (skupinová prihláška je vyplnená, príloha č. 1) alebo jedného tínedžera (vyplnená individuálna žiadosť, príloha č. 2) na účasť v programe.

O nariadení o výberovom konaní na účasť v programe Medzinárodná zmena „Mosty priateľstva“ sa môžete oboznámiť na webovej stránke Centra „Orlyonok“ na nasledujúcom odkaze: https://center-orlyonok.ru/RU/Content/KonkursPage

V prípade akýchkoľvek otázok môžete kontaktovať spoločnosť FSBEI VDC “Orlyonok”

Kontaktná osoba – Vindimud Karina Aleksandrovna, vedúca oddelenia medzinárodných programov, tel / fax: +7 (86167) 91-445, e-mail: interdep@orlyonok.ru.