Súťaž „Nesmrteľný pluk – bez hraníc“

21.05.2020 / Aktuality » Deň Víťazstva

V máji 2020 sa začalo prijímanie prác do súťaže „Nesmrteľný pluk – bez hraníc“. Súťaž organizujú spoločne Svetová koordinačná rada ruských krajanov (VKSRS), Medzinárodná asociácia nezávislých internetových novinárov a bloggerov Media Alliance Ruských spoločenstiev (MARC) a Asociácia svetových absolventov (WAW) na podporu iniciatívy VKSRS s rovnakým názvom.
Cieľom súťaže je odzrkadlenie rešpektu ruskej diaspóry k pamiatke krajanov, ktorí obetovali svoje životy na poliach Veľkej vlasteneckej vojny, jednoty pred vznikom spoločnej hrozby, konsolidácie okolo svojich hodnôt a ochoty ich chrániť.
Cieľom súťaže je tiež zachovať historickú časť pre budúce generácie a predstavu o tom, ako oni oslavovali hlavný sviatok krajanov v podmienkach obmedzení uložených vládami niekoľkých krajín v súvislosti s pandémiou koronavírusov.
Fotografie, videá a textové práce o tom, ako krajania oslavujú 75. výročie víťazstva a koniec druhej svetovej vojny, sa prijímajú do súťaže. Každý môže poslať svoje diela do súťaže bez obmedzenia veku, pohlavia alebo krajiny pobytu. V súťaži sa akceptujú diela vytvorené špeciálne pre účasť v súťaži, ako aj odkazy na publikácie autorov na akýchkoľvek sociálnych sieťach, ktoré vytvorili počas trvania súťaže a ktoré spĺňajú požiadavky na súťažné diela stanovené v podmienkach o súťaži.
Prihlášky do súťaže sa prijímajú do 31. mája 2020.
Do 7. júna 2020 porota, do ktorej budú patriť predstavitelia VKSRS, MARC, BAB a verejnosť, určí nominovaných na súťaž ( v 3 kategóriách „video“, „fotografia“ a „text“) a zverejní ich zoznam.

V období od 8. júna do 21. júna 2020 sa medzi nominovanými na základe ľudového hlasovania určujú víťazi a víťazi cien v každej nominácii.

Výhercovia súťaže v každej kategórii budú odmenení trojdňovým výletom do Moskvy s kultúrnym programom na náklady organizátorov. Výhercovia druhého a tretieho miesta získajú diplomy, hodnotné ceny a dary a všetkým ostatným účastníkom súťaže budú udelené osvedčenia o účasti podpísané zástupcami organizátorov.
PODMIENKY ÚČASTI:
1. Do súťaže sa prijímajú Fotografie, videá a textové diela (3 nominácie).
2. Je potrebné uviesť celé meno autora, dátum a miesto natáčania, stručný opis;
3. Materiály je možné nahrať na sociálne siete a odoslať na špeciálne vytvorenú na Facebooku skupinu Rusko a krajania pre fotografickú súťaž: https://www.facebook.com/groups/russiadiasporakonkurs/
5. V dielach je potrebné spomenúť akciu „Nesmrteľný pluk“;
6. Ku všetkým materiálom musia byť pridané značky hashtag, pomocou ktorých budú usporiadatelia sledovať záznamy: # VKSRS # MARC #AlumniRussia # Nesmrtelný pluk bez hraníc

97782765_10219815068920400_1331075670008135680_n